Wil je een Foodtruck boeken? Wij geven tips!

Uiteraard kan je ons in heel Nederland & België boeken, zonder transportkosten!

Ben je bezig met de organisatie van een tuinfeest, bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag en wil je een foodtruck boeken? Dan is de inzet van onze mannen wellicht een heel leuk idee! Onze mannen zijn échte gentlemen en altijd gehuld in wit overhemd, leder schort met een stropdas. Zij weten precies hoe ze het je gasten naar hun zin moeten maken en weten alles over onze producten.

Wij hebben verschillende concepten waardoor er altijd wel iets aansluit op je gelegenheid. Deze concepten lopen uiteen van een barbecue tot volledige verzorgde sit-down dinners. En van het serveren van de borrelhap tot de totaal organisatie van je evenement. Onze ervaring is breed, maar kwaliteit is de rode draad in alles wat we doen. Bekijk onze projecten voor inspiratie.

Maar, ook als je nog andere foodtrucks wilt inzetten helpen we je graag. Wij kennen immers de markt en weten precies wie goed is binnen zijn of haar specialisme.

Foodtruck boeken, waar moet je beginnen?

Als je een Foodtruck gaat boeken kan dat op een aantal manieren. Wij geven je graag wat handige tips met betrekking tot het onderwerp ‘Foodtruck boeken’.


1. Maak van tevoren een Basisplan of laat je adviseren!

Voordat je Foodtrucks gaat boeken is het verstandig om een goed plan te maken. Dit kan op 1 A4-tje en moet in ieder geval bestaan uit de gelegenheid, aantal gasten, begin- en eindtijd, datum, locatie, aanwezige faciliteiten en budget (bij benadering). Door vooraf over deze onderdelen na te denken schep je orde in je evenement. Er zijn uiteraard nog tientallen andere dingen waar je over na moet denken, maar dit is de basis.

2. Denk na over het budget

Nadat je al deze punten op papier hebt kan je een grove schatting maken waar je met je budget heen kan. Heb je 10.000,- budget, dan kan je grootser uitpakken dan wanneer je 2.500,- budget hebt, logisch. Alhoewel het zelf organiseren erg leuk is, adviseren wij eigenlijk altijd om je te laten adviseren door een partij die alles voor je kan organiseren. Zo’n partij weet direct wat er wel en niet haalbaar is binnen je budget, kan je adviseren over faciliteiten en kent de juiste partijen voor jouw gelegenheid. Wij helpen je hier uiteraard graag bij! Ook als je met meerdere foodtrucks wilt samenwerken.

3. Denk over het thema en doel

Als je een bruiloft of 30 jarig huwelijk geeft is het doel simpel: een top feest met veel gezelligheid. Organiseer je daarentegen een bedrijfsevenement dan liggen de doelen vaak anders. Wellicht wil je je medewerkers dichter bij elkaar brengen of een nieuw product introduceren. Het doel is leidend in het kiezen van een geschikt thema. Wanneer je je klant of leverancier wilt bedanken voor de goede relatie kan je het beste een vrij algemeen thema kiezen, zo kan je niemand tegen het hoofd stoten. Wil je je medewerkers dicht bij elkaar brengen en ben je een jong bedrijf, dan is een Apres Ski thema écht geen gek idee!

4. Denk na wat je je gasten voor gevoel wilt geven

Organiseer je een leuk borreltje voor je collega’s dat net wat extra pit mag gebruiken, dan is de inzet van één foodtruck vaak al voldoende. Wat tafels en stoelen van het dakterras plukken, drank in de koelkast, ét voila, je borrel is super gezellig. Echter, wil je je medewerkers of collega’s het gevoel geven dat ze echt super hun best hebben gedaan en enorme resultaten bereikt, dan is een andere aanpak wellicht passender. Het gevoel is eigenlijk hetzelfde als het resultaat (of rapport cijfer) dat je evenement achteraf kan krijgen. Wanneer je het kantoor volledig ombouwt met tenten, tafels, mobiele keukens een bar met cocktailshaker en groot podium, dan zal dit waarschijnlijk erg lang bijblijven. Ditzelfde geldt voor een bruiloft of privéfeest. Wil je je gasten het gevoel geven dat ze op een zeer exclusief feest zijn of wil je juist een festival sfeer creëren? Het heeft allemaal effect op wat je uiteindelijk gaat inzetten op je evenement.

5. Bedenk welke faciliteiten je nodig hebt

Voordat je kan beginnen met een foodtruck boeken, is het verstandig om is goed te inventariseren welke faciliteiten je nodig hebt. De faciliteiten zijn uiteraard gekoppeld aan het thema, maar ook budget van je evenement. Zijn deze faciliteiten aanwezig of moet je ze inhuren? Wanneer je als thema ‘festival’ hebt, zet je andere zitfaciliteiten in, dan wanneer je als thema ‘chique’ hebt, waarbij je eerder zal gaan voor een luxe tafel opstelling. Faciliteiten worden vaak vergeten, maar dragen enorm bij aan het resultaat van je evenement.

6. Ga vooral voor every body loves gerechten of specifieke gerechten passend bij je thema

Organiseer je een bedrijfsfeest of bruiloft met een ‘lekker ongedwongen thema’ en wil je graag Foodtrucks inzetten, ga dan vooral voor gerechten die iedereen lekker vindt. Er zijn tientallen ‘bijzondere’ dingen te bedenken, maar dit kan je beter inzetten op hele specifieke evenementen met specifieke thema’s. Echt, geloof ons. Werken met uitsluitend Vegan Foodtrucks op een bedrijfsfeest wordt waarschijnlijk niet heel erg gewaardeerd. Echter, heb je een heel specifiek thema dat draait om duurzaamheid en het milieu dan is zo’n opzet natuurlijk heel gaaf! Denk dan ook goed na over je doelgroep en het doel dat je hebt.

7. Maak een lijstje met foodtrucks die bij je thema, doel en gevoel passen

Als je weet welke gerechten je graag op je huwelijk, bedrijfsfeest of verjaardag ziet, dan kan je beginnen met het felbegeerde lijstje. Op het lijstje zet je foodtrucks die qua menu, uitstraling en gevoel passen bij je evenement. Je kan in dezen gaan voor meerdere foodtrucks, dit heeft echter voor- en nadelen. Voordeel is dat je specialisten bij elkaar hebt, je gasten kunnen kiezen wat en wanneer ze willen en er een gezellig sfeertje ontstaat. Nadeel is dat je vaak veel meer geld kwijt bent, je contact hebt met meerdere partijen, je strak moet plannen en de uitstraling niet uniform is.

8. Maak een keuze of je de organisatie zelf in handen neemt of deze uitbesteed

Eigenlijk hoort deze stap eerder in het proces. Maar vaak komen mensen er pas achter dat ze iets uit handen willen geven, wanneer ze zelf alles hebben geprobeerd te organiseren. Anyway, de keuze om de organisatie uit handen te geven heeft in onze ogen in ieder geval niets met budget te maken. Integendeel, uitbesteden kan in veel gevallen geld besparen! We nemen als voorbeeld onszelf, wij doen 150+ evenementen per jaar, waarvan we een groot deel volledig organiseren. Hierdoor hebben we kennis, ervaring en betere afspraken dan wanneer je één keer een evenement organiseert. Uitbesteden geeft enorm veel rust en zorgt voor een vaste contactpersoon waarmee je kan sparren en bespreken. Daarnaast leidt zo’n partij de dag in goede banen. Aan de andere kant is de invulling natuurlijk super leuk, maar kan je ook een event manager aanstellen op de dag zelf. Wij adviseren je graag!

9. Boeken maar!

Ga je de foodtrucks zelf boeken, dan kan dit natuurlijk via verschillende platforms, de foodtruck(s) zelf of een evenementbureau. Als je onze mannen graag voor het eten inzet, dan kunnen we natuurlijk ook nog andere foodtrucks boeken. Welke keuze je ook maakt, vergelijk appels met appels bij je beoordeling. Veel foodtrucks hanteren lage basistarieven (lokkertjes), maar rekenen torenhoge bedragen voor bijvoorbeeld het transport of huur van de foodtruck. Ook hiervoor geldt weer; uitbesteden kan écht geld schelen.

Meteen één of meerdere foodtrucks boeken, vraag informatie aan!

Deze bedrijven hebben gebruikt gemaakt van onze ‘Foodtruck boeken’ service.

Foodtruck boeken? Onze mannen zijn super leuk, maar wij weten ook wie nog meer leuk is.


Benieuwd naar de mogelijkheden wanneer je onze foodtruck zal boeken?

Winterbarbecue

Barbecue

Walking Dinner

Biefstuk & Frites

Bedrijfsfeest

Food give-aways

Sit down dinner

Borrel